[notloggedin] [/notloggedin] [loggedin] [/loggedin]
[notloggedin] [/notloggedin] [loggedin] [/loggedin]
19 juli, 2024

Bæredygtighed og grøn politik i kommunerne

Bæredygtighed og miljø står højt på kommunernes dagsorden

Klima, miljø og bæredygtighed er på kort tid rykket frem i kommunernes planer og politiske prioriteringer. Kommunerne har taget den grønne bølge og klimaproblemerne til sig. Det afspejler sig på mange måder også i budgetterne, hvor f.eks. indkøb af el-biler til kommunen er blevet det normale.

Kommuner prioriterer det grønne område forskelligt

Kommunerne er forskellige, de har forskellige kommunalbestyrelser og forskellige måder at håndtere indkøb på. Der er forskelle i hvordan man udbyder opgaver på, hvordan man samarbejder med private virksomheder mv., så du skal gøre et stykke forarbejde for at kende en kommunes handlemåder og værdier, før du kontakter kommunen, hvis du skal have det bedste resultat. Og det gælder alle 98 kommuner.

Mange kommuner indgår partnerskaber med private virksomheder om bæredygtighed

Kommunerne har oftest ikke selv kompetencerne internt i forhold til grøn og bæredygtig udvikling. Derfor indgår mange kommuner partnerskaber med private virksomheder om bæredygtig udvikling, f.eks. inden for byggeri og anlæg.

Vær oprigtig når du taler med kommunen om bæredygtighed

Bæredygtighed og grøn omstilling er blevet populært, men du skal huske, at de fleste medarbejder og lokalpolitikere i kommuner tager det meget seriøst, så i skal være reelle i jeres ønsker om at medvirke til bæredygtighed i jeres kommunikation med kommunens medarbejdere, ellers vil de kunne mærke det, og det vil kunne have en negativ effekt, hvis de kan fornemme, at I kun er med på bæredygtighed af økonomiske grunde.

Sørg for at hjemmesiden er opdateret og informerer om jeres bæredygtige produkter

Kommunens medarbejdere kigger også på jeres hjemmeside inden et møde eller man indbyder en virksomhed til et tilbud. Det skal tydeligt fremgå af jeres hjemmeside, at I prioriterer det grønne område og hvad I tilbyder af bæredygtige produkter og ydelser. Hvis I ikke har lært at tale ’kommunsk’, kan i kontakte os, så jeres kommunikation bliver tunet til det kommunale marked. Læs mere om kommunikation til kommuner her.

Grønne kommunale indkøb er i stor fokus i år.

 Regeringen offentliggjorde en strategi for grønne offentlige indkøb. Temaerne i strategien flugter i vidt omfang med fokusområderne i den fælleskommunale indkøbsstrategi, som sætter retning for kommunernes indkøb frem mod 2024. De offentlige indkøb er et

Læs mere »
affaldssortering med app scanner

Skræddersyet affaldssorteringsguide til kommuner

Smart app gør affaldssortering nemmere for borgerne og billigere for kommunerne gennem stregkodescanning, så mindre bliver fejlsorteret, og mere kan blive genanvendt. Kommunerne er i færd med at udrulle den øgede affaldssortering rundt omkring i

Læs mere »

Inddrager borgerne i den grønne omstilling

FURESØ: Byrådet i Furesø har sat retningen for, hvordan kommune, borgere, forsyningsselskaber og erhvervsliv i samarbejde kan nå målet om en 70 procent CO2-reduktion i 2030. Indsatserne er samlet i den nye 2030 plan for

Læs mere »

Seneste indlæg

kommunaltdk logo
Tilmeld vores nyhedsbrev og få nyheder om salg til kommuner.