Det kommunale årshjul –
Nøglen til hvornår kommuner køber ind

Alle kommuner har årshjul

Det har stor betydning for dit salg til kommuner, hvornår på året du henvender dig til kommunen. Kommuner har deres egne cykliske forløb og timing, som det er vigtigt at kende som leverandør til kommuner. Der er ikke to kommuner, som er ens, men de har fælles træk baseret på budgetter, finanslov, regnskaber, udarbejdelse af strategier mv. Mange af disse forløb gentager sig hvert år, og hvis du kender kommunernes virke godt, har du bedre mulighed for at komme igennem med et salg på det rette tidspunkt.

Kendskab til årshjulet giver bedre mulighed for timing af salg til kommunen

Du skal derfor sætte dig ind i det kommunale årshjul, hvis du vil øge din succesrate for salget i kommunerne. De fleste kommuner følger et økonomisk årshjul, som man med indsigt kan anvende til at opnår bedre resultater med sit salg. Hvornår er det bedste tidspunkt at henvende sig til kommunen med dit produkt? Og hvor mange gange skal man følge op?

Tommelfingerregel for timing af salg til kommuner

Vi kan her give dig en tommelfingerregel, som ofte passer på kommunernes indkøb af nye produkter og services: Generelt overvejer kommuner køb af nye produkter i halvåret fra november til maj. Om sommeren ligger meget stille i kommunerne, og i august og september og oktober er der stor fokus på det kommende års budgetter.

Viden om den enkelte kommunes årshjul og budget vigtigt for salgsprocessen

Sæt dig ind i den enkelte kommunes årshjul og budgetter. Når du kender det generelle økonomiske årshjul for kommuner, skal du også sætte dig ind i den enkelte kommune, du ønsker at sælge til. Selvom kommunerne har mange fællestræk, er det forbavsende hvor forskellige de også er. Ikke to kommuner er ens! De gør tingene på forskellige måder. Så sæt dig ind i din udvalgte kommunes budgetter og prioriteringer, før du kontakter kommunen. Det vil øge din mulighed for salg væsentligt.

Vil du sælge til kommunerne i 2021?

Selvom COVID-19 har skabt ekstra travlhed, har kommunerne stadig brug for nye teknologiske løsninger fra erhvervslivet. Men pga. corona-smitten må virksomhederne revurdere deres tilgang til

Læs mere »

Det sker i januar, februar og marts

[rml_read_more]Når Finansloven er blevet vedtaget, så kan der være konsekvenser der skal implementeres. Det er også i disse måneder at at den kommunale budgetaftale implementeres.

Læs mere »

Seneste indlæg