[notloggedin] [/notloggedin] [loggedin] [/loggedin]
[notloggedin] [/notloggedin] [loggedin] [/loggedin]
22 juli, 2024

Salg til kommuner -
markedet er stort men det kræver særligt kendskab

Køber for over 100 mia. kroner om året

De 98 danske kommuner køber hvert år ind for over 100 mia. kroner hos private leverandører. Det dækker både over indkøb af varer og tjenester.

Kendskab til kommunalt marked en forudsætning for godt salgsarbejde

Man skal kende det kommunale marked godt for at komme ind og få de rette kontakter i kommunen. Man skal også kende det kommunale årshjul for at vide hvornår kommunerne er klar til at kigge efter ydelser fra private leverandører. Der er i det hele taget så mange specielle forhold ved det kommunale marked, at man skal forberede sig godt, før man taget kontakt. Nogle gange får man kun én chance i en kommune, og så skal man være klar!

Nogle kommuner arbejder mere sammen med private leverandører end andre

Alle kommuner bruger private leverandører i et eller andet omfang, men der er meget stor forskel på, hvor meget kommunen ønsker at lægge ud til konkurrence fra private virksomheder. Nogle kommuner har det ligefrem som politik at lade private firmaer levere så meget som muligt til kommunen, mens andre er mere tilbageholdende med at bruge private leverandører. Kommuner som f.eks. Gribskov, Jammerbugt og Holbæk bruger mange private leverandører, mens f.eks. kommuner som Randers, Lemvig og Skive gør det i meget mindre grad. Det kan have betydning for din virksomheds henvendelse og mulighed for salg i en kommune.

Ikke to kommuner er ens

Mange tror, at hele det kommunale marked agerer på samme måde, men sådan er det ikke. Sandheden er, at alle kommuner gør tingene på deres helt egen måde. Hvis du kender til indkøb i én kommune, er det helt sikkert en fordel, men hvis du tror, at du bare kan gentage fremgangsmåden i den næste kommune, så kan du komme galt afsted. Det er derfor vigtigt at undersøge den enkelte kommunes budgetter og politikker for det område, som du opererer indenfor, og ikke mindst finder frem til de rette personer at kontakte.

Forbered dig og opsøg information inden du kontakter kommunen

I mange kommuner har man kun et forsøg til at komme i kontakt med de relevante indkøbere, så det er vigtigt at være godt forberedt, at kende kommunens prioriteter og vide hvilke personer, du skal kontakte. Her på kommunalt.dk har du mulighed for at finde mange nyttige informationer om, hvad der sker i landets kommuner. Du kan vælge at abonnere gratis på vores nyheder og du er velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i at opsøge detaljerede informationer hos os.

Kommuners og regioners budget 2022

En samlet opgørelse over kommunernes og regionernes budgetter for 2022 foreligger nu. Kommunernes samlede budgetter 2022Kommunernes budgetter 2022 udgøres af udgifter til services for kr.

Læs mere »

Seneste indlæg

Salg til kommuner er et kæmpe marked for danske virksomheder. Men desværre er kommunegrænserne blandt de bedst bevogtede grænser i verden. Det betyder ikke at du ikke kan krydse den. Du skal bare vide hvordan du gør det. Se mere her.

kommunaltdk logo
Tilmeld vores nyhedsbrev og få nyheder om salg til kommuner.