Vild med Egedal og ulve?

Egedal inviterer de vilde ulve indenfor

Som en konsekvens af projektet Vild Med Egedal inviterer Egedal Kommune nu en ulvefamilie til naturområdet Værebro Ådal. Kommunen har fokus på borgernes sikkerhed og udvikler overfaldsalarm til de mange gående.

Alarm app

Overfaldsalarmen til ulve har kommunen fået særligt udviklet til formålet. Den har to funktioner. En der skal skræmme ulven væk. Og hvis det ikke hjælper, er der en knap der tilkalder en kommunal medarbejder.

En ulvefamilie kommer til

Åbne vidder og vild natur. Egedal Kommune har plads til det hele og nu også til det helt vilde. For kommunen har valgt at udsætte en ulvefamilie i det naturskønne område Værebro Ådal.

– Vi har plads og arbejder i forvejen med projektet Vild Med Egedal, der fokuserer på at skabe mere biodiversitet. Så derfor synes jeg det er oplagt at invitere ulven indenfor, forklarer borgmester Karsten Søndergaard, der glæder sig meget til at kunne opleve noget helt vildt i Ådalen.

 

Kontroversielt men sikkert

Ulven er nok et kontroversielt valg, men i Egedal Kommune har man fortsat fokus på sikkerheden:

– Ulvens dårlige rygte er stærkt overdrevet. Men selvfølgelig har vi haft fokus på vores borgeres sikkerhed – også når det kommer til at kunne færdes i den vilde natur. Derfor har vi udviklet en overfaldsalarm, der kan skræmme ulven væk, hvis man oplever, at den er for tæt på, forklarer Karsten Søndergaard.

Overfaldsalarmen giver en høj og ulve-uvenlig-lyd fra sig, som de eksperter som Egedal Kommune har samarbejdet med, vurderer er nok til at skræmme ulven væk. Alligevel har Egedal Kommune valgt at indarbejde en ekstra sikkerhed: Trykker man 2 gange på overfaldsalarmen ringer en klokke hos kommunens Materielgård, og der vil hurtigst muligt komme en kommunal medarbejder til undsætning.

Overfaldsalarmen er en App, der er udviklet i samarbejde med et lokalt firma og kan hentes der, hvor du normalt henter dine Apps.

 

Fredning med plads og føde

Værebro Ådal er med sine 615 hektar store fredning særdeles velegnet til en mindre ulveflok.

– Det er vores klare vurdering at Værebro Ådal kan rumme en mindre ulveflok. Her er plads og fødegrundlag nok. Egedal Kommune vil som naturforvaltere følge ulvekoblets trivsel tæt, fortæller Mette Jensen, der er biolog og naturvejleder i Egedal Kommune.

I Egedal glæder borgmester Karsten Søndergaard over den seneste vilde beslutning.

– Vi er tilmeldt miljøministeriets konkurrence Danmarks Vildeste Kommune og jeg er sikker på at vi med det her tiltag er kommet rigtig godt fra start og allerede lægger rigtig godt i feltet.

Video-link til Youtube: Hør borgmesteren fortæller om ulvene